• Suché
  • Moravské
  • Pozdní zběr
  • Hodnocení: 4,1 ⭐️

Průdek André PS 2018

České červené víno vyrobené z odrůdy André, která je křížencem mezi odrůdami Blauer Portugieser a Svatovavřinecké. Toto víno nabízí tóny červeného ovoce, jako jsou třešně a červené rybíz, doplněné jemnými kořenitými nuancemi. Je ideální pro každodenní pití a dobře se hodí k pokrmům z červeného masa, těstovin nebo sýrům.

250,00 Kč
S DPH
Ihned k odeslání.
Počet
local_shipping Můžete mít 20.5. Možnosti doručení

André je odrůda, určená k výrobě červených vín, která byla vyšlechtěna v České republice roku 1960, kříženec odrůd Frankovka a Svatovavřinecké.Barva typového vína je tmavá, intenzivně granátově červená, vůně je odrůdová, svou hloubkou a plností připomíná jižní typy vín, chuť vína je harmonická, víno má vysoký obsah extraktu. Chuť může být u mladých vín či u vín, vyrobených z nevyzrálých hroznů, výrazně kyselá a hrubá, vyzrálé víno je plné, aromatické, s tříslovinou. Vína z dobře vyzrálých hroznů jsou tmavě granátová, ovocné vůně peckovitého ovoce, u zralých vín s tóny borůvek, případně povidel. Chuť je plná, harmonická, po vyzrání na sudech a na lahvích hebká, se zralými tříslovinami a s vyšší kyselinkou. Ve vůni a chuti můžeme hledat ostružiny, borůvky, povidla. Vína jsou obecně vhodná k delší archivaci.Vína André jsou vhodná ke grilovaným masům a k tučnějším sýrům. Jsou vděčným doplňkem k tvrdým sýrům a tmavým a uzeným masům.

Parametry

Hodnocení::
4,1 ⭐️
Obsah cukru:
Suché
Země původu::
Česká republika 🇨🇿
Přívlastek:
Pozdní sběr
Odruda:
André
Obsah alkoholu:
13 %
Objem:
0,75 l
Druh vína::
Červené víno
Ročník:
2018

8 dalších produktů ve stejné kategorii:

Soubory cookies a další technologie nám pomáhají zlepšovat naše služby, pomáhají nám analyzovat výkon webu a umožňují nám pomáhat zákazníkům ve výběru správného zboží. V nastavení si můžete vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj souhlas můžete kdykoliv odvolat.